Polkagrispannacotta - Mums!

Jag har sett så många gånger att folk skriver om pannacotta och att det ska vara så otroligt gott så idag testade jag att göra det själv. Det var faktiskt väldigt enkelt och supergott blev det. Jag "kryddade" med minimaränger också eftersom jag tydligen inte tyckte att det var nog sött ändå - Haha!

2 dl vispgrädde
Några krossade polkagrisar
½ dl Dansukker Gelésocker Multi

Blanda grädden och de krossade polkagrisarna i en kastrull och låt det smälta. Tillsätt gelésocker och koka i 30 sekunder. Häll upp i portionsglas/skålar, när det svalnat lite så ställer man in det i kylen för att stelna.

 

Alexanders juläventyr - Nr 24

Igår var det julafton och sista delen i Alexanders Juläventyr. Han vaknade på morgonen och skyndade sig för att titta till tomtenissen, han ville ha en rapport på om tomtenissen hunnit klart med julklappen till den speciella pojken. När han kom ner till tomtenissens bostad så stod det ett paket där med en lapp, där stod det; Till en speciell pojke från tomtenissen Alf. Det var alltså Alexander som var den speciella killen! Han fick ett brev från Alf där det stod att han kommer flytta hem till sin familj snart igen och han tackade för all hjälp han fått från Alexander. Han skrev till Alexander att han ska fortsätta vara den bästa han som bara han kan vara och han skrev att de kanske ses igen nästa år.

Alexander hade ju samlat ihop en hel del plast under december och all den plasten har gått till återvinning. Tomtenissen hade använt all plasten och i paketet Alexander fick så fanns det en stor dinosaurie som var i färgerna vitt, svart, rött och blått. Precis som plastbitarna Alexander samlat ihop och gett till tomtenissen!

Alexander blev så otroligt glad över sin nya dinosaurie och han blev lite extra stolt över det fina brevet han fick. Han förstod att tomtenissen ville hem till sin familj igen och han hoppas verkligen att de ses igen snart.


0

Alexanders juläventyr - Nr 23

Tänk att det redan är Nr 23 idag, det har gått otroligt fort och nu är det dags för avslutningen imorgon. Det är många frågor nu; Kommer tomtenissen hinna klart med julklappen? Kommer han att åka hem till sin familj igen? Vad händer när julafton är över? Och det viktigaste av allt: Kommer tomten hit?

Alexander skrev ju i sitt brev till tomtenissen igår att han vill väldigt gärna att tomten kommer hem till honom under julafton och tomtenissen lovade att iaf lämna ett meddelande till jultomten. Jultomten är ju väldigt upptagen under julafton så vi får se om han hinner med ett besök eller om han kanske bara lämnar ett spår.

(Jag vill passa på att tacka för all fin respons jag fått under hela december när det gäller Alexanders juläventyr, jag vet att jag utelämnat en hel del här i bloggen för det är Alexander och tomtenissens hemligheter. Men det jag kunnat dela med mig av har varit uppskattat och det känns jättekul!)


0

Alexanders juläventyr - Nr 22

Alexander klarade av det sista uppdraget och han har samlat ihop fem blå plastbitar precis som tomtenissen bad om. Han skrev ett brev till tomtenissen och lämnade utanför hans dörr nu på kvällen, han bad tomtenissen väldigt snällt att han skulle be Jultomten komma till oss här hemma under julafton. Det var det enda han önskade sig från tomtenissen så vi får se vad som händer nu. Jultomten är ju en väldigt upptagen man. Tomtenissen kanske kan fixa något ändå?

Nu är det bara två dagar kvar till julafton och Alexander hoppas verkligen att tomtenissen hinner klart med julklappen till den speciella pojken. Han är lite orolig att nissen inte ska hinna klart eftersom hans verkstad krånglade. Men vi håller tummarna här hemma och önskar tomtenissen all lycka till!


0

Alexanders juläventyr - Nr 21

Ikväll lämnade Alexander fem blåa plastbitar utanför tomtenissens bostad. Det är bara tre dagar kvar till julafton så vi håller tummarna nu att nissen ska hinna klart med julklappen till den speciella pojken. Alexander var glad i morse eftersom tomtenissen hade lämnat ett brev och önskat honom lycka till idag när han hade julavslutning i kyrkan. Det var jättefint idag när alla barnen kom gåendes i ett långt fackeltåg, sen blev det en stund i kyrkan med finsång från barnen och efter det så gick jag och pojkarna hem igen. Andreas har ju slutat på jobbet så han var hemma med Timja.

Ja, nu närmar sig slutet på Alexanders Juläventyr och det ska bli intressant att se hur detta slutar. När Alexander fick se tomtenissen på film så fick han helt ny energi, som om någon tände lite extra hopp hos honom så det är otroligt roligt att se. Alexander har klarat sina fyra veckouppdrag och nu väntar han med spänning på att få höra från tomtenissen igen.


0