Krämbullar med kristyr

Krämbullar med kristyr.
(Ca 18 stycken.)
Bullar:
5 dl mjölk
50 gr jäst
1½ dl socker
½ tsk salt
1 tsk mald kardemumma
15 dl mjöl
150 gr smör

Vaniljkräm:
(Jag fuskade och gjorde enligt anvisningarna på Marsán's vaniljsås/vaniljkräm)
8 msk marsán
10 dl mjölk
4 msk socker

Kristyr:
1 äggvita
4 dl florsocker
1 msk vatten

Smula ner jäst i en bunke och värm mjölken till 37°C. 
Häll sedan ner mjölken i bunken och rör om tills jästen smält helt.
Rör ner socker, salt, kardemumma och nästan allt mjöl, spara nån dl mjöl till utbakningen.
Degen är klar när den släpper från kanterna, tillsätt då klickar av smöret och knåda ihop.
När degen är smidig ska den täckas över med bakduk och jäsa i ca 30 minuter.
Under tiden som degen jäser gör man vaniljkrämen så den hinner svalna.
Jag gjorde som sagt enligt anvisningarna på Marsán's vaniljsås/vaniljkräm.

Lägg bakplåtspapper på en plåt.
Mjöla sedan en yta och arbeta ihop degen, kavla sedan ut den till en stor platta.
Skär lika stora cirklar över hela plattan och lägg en klick vaniljkräm på varje cirkel.
Nyp ihop som små knyten och lägg sedan med skarven nedåt på plåten.
Lägg en bakduk över bullarna och låt dem jäsa ca 30 minuter till.

Värm ugnen till 250
°C.
Vispa upp ett ägg och pensla bullarna, sätt dem sedan i mitten av ugnen ca 8-10 minuter.
Låt bullarna svalna på galler med skarvsidan uppåt.

Gör kristyren: Vispa ihop äggvitan och florsockret, tillsätt vatten.
Blir kristyren för hård så ha gärna i lite mer vatten.

När bullarna svalnat brer man på kristyren över skarvsidan så det döljer skarven.
Sen är det bara att njuta av de goda bullarna!

TIPS! För att göra cirklarna tog jag en skål som vi hade i en bra storlek och tryckte mot degen, då blev alla cirklarna lika stora och jag behövde inte krångla med kniv osv.

Cupcakes - Fotbollstyle

Cupcakes - Fotbollstyle.
(Ca 12 stycken.)
Muffins:
100 gr smör
2 dl socker
2 ägg
2½ dl mjöl
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
2 tsk bakpulver
½ dl mjölk

Frosting:
300 gr vit choklad
300 gr naturell philadelphiaost
100 gr smör
4 dl florsocker
Hushållsfärg
1 fotbollskit

Värm ugnen till 200°C och ställ muffinsformar på en plåt.
Rör ihop smör och socker så det blir smidigt, rör sedan ner ett ägg i taget.
Blanda mjöl, vaniljsocker, kakao och bakpulver i en skål, sikta ner det i smörblandningen och tillsätt mjölken.
Rör så det blir en jämn smet och fördela sedan smeten i muffinsformarna.
Grädda i ugnen ca 15-20 minuter, ta sedan ut dem och låt dem svalna.

Smält den vita chokladen över vattenbad och låt sedan svalna något.
Rör ihop philadelphiaost, smör och florsocker med elvisp.
Tillsätt den vita chokladen och fortsätt vispa en stund, sen kan du ha i hushållsfärgen.
Fyll spritspåsen med frostingen och dekorera sedan dina cupcakes så som du tycker är fint.

Jag har gjort liknande cupcakes innan fast utan kakao och med rosa tema, jag har dem i min andra blogg men ska snart flytta över dem hit så det blir lättare att hitta. Supergoda och saftiga blir dessa och jag tycker att de är väldigt lätta att göra. Fotbollskitet hittade vi bland bakgrejerna på Ica och det passade ju bra eftersom Liam ville ha fotbollstema på sitt kalas. Jag fick använda bubbla formen för att de skulle hålla formen, jag hade köpt alldeles för tunna och "klena" den här gången.