Krämbullar med kristyr

Krämbullar med kristyr.
(Ca 18 stycken.)
Bullar:
5 dl mjölk
50 gr jäst
1½ dl socker
½ tsk salt
1 tsk mald kardemumma
15 dl mjöl
150 gr smör

Vaniljkräm:
(Jag fuskade och gjorde enligt anvisningarna på Marsán's vaniljsås/vaniljkräm)
8 msk marsán
10 dl mjölk
4 msk socker

Kristyr:
1 äggvita
4 dl florsocker
1 msk vatten

Smula ner jäst i en bunke och värm mjölken till 37°C. 
Häll sedan ner mjölken i bunken och rör om tills jästen smält helt.
Rör ner socker, salt, kardemumma och nästan allt mjöl, spara nån dl mjöl till utbakningen.
Degen är klar när den släpper från kanterna, tillsätt då klickar av smöret och knåda ihop.
När degen är smidig ska den täckas över med bakduk och jäsa i ca 30 minuter.
Under tiden som degen jäser gör man vaniljkrämen så den hinner svalna.
Jag gjorde som sagt enligt anvisningarna på Marsán's vaniljsås/vaniljkräm.

Lägg bakplåtspapper på en plåt.
Mjöla sedan en yta och arbeta ihop degen, kavla sedan ut den till en stor platta.
Skär lika stora cirklar över hela plattan och lägg en klick vaniljkräm på varje cirkel.
Nyp ihop som små knyten och lägg sedan med skarven nedåt på plåten.
Lägg en bakduk över bullarna och låt dem jäsa ca 30 minuter till.

Värm ugnen till 250
°C.
Vispa upp ett ägg och pensla bullarna, sätt dem sedan i mitten av ugnen ca 8-10 minuter.
Låt bullarna svalna på galler med skarvsidan uppåt.

Gör kristyren: Vispa ihop äggvitan och florsockret, tillsätt vatten.
Blir kristyren för hård så ha gärna i lite mer vatten.

När bullarna svalnat brer man på kristyren över skarvsidan så det döljer skarven.
Sen är det bara att njuta av de goda bullarna!

TIPS! För att göra cirklarna tog jag en skål som vi hade i en bra storlek och tryckte mot degen, då blev alla cirklarna lika stora och jag behövde inte krångla med kniv osv.