Alexanders juläventyr!

Imorse hittade Alexander ett par små träskor i hallen. När han kom hem från skolan så upptäckte han att någon flyttat in i våran tvättstuga. Jag hade bett honom att gå med en flaska till våran pantpåse som vi har i tvättstugan och när han gått in där så hörde jag hur han ropade på mig. När jag gick till honom så visade han mig på tomtenissens nya tillhåll och han var överlycklig.

Tomtenissen hade lämnat ett brev till Alexander där han presenterade sig som Alf och bad Alexander om en tjänst. Det är en speciell kille som ska få en speciell julklapp på julafton och Alexander ska hjälpa Alf att hinna klart med julklappen på 24 dagar, det startar imorgon.

Ikväll ska Alexander hälsa Alf välkommen genom att lämna en pepparkaka och ett litet glas mjölk utanför hans dörr och imorgon får vi se om det hänt något nytt. Tänk vilken tur Alexander har som får ha en alldeles egen tomtenisse hemma hos sig under december!


0

Polkabräck

Carin ringde förut och under den timmen vi pratade så gjorde jag Polkabräck. Det är väldigt enkelt, man smälter choklad som man brer ut på ugnsfolie, strör över krossade polkagrisar och sen låter det stelna ordentligt i kylskåpet innan man bryter det i bitar och vräker i sig. Jag har sett recept där man använder först mörk choklad och när det stelnat så smälter man vit choklad som man häller över och sen strör över polkagris lite mer "Lager på Lager".

Jag tänkte att för min del räcker det med vit choklad och J Ö S S E S va gott det blev! Detta kommer jag absolut göra fler gånger och förhoppningsvis är det ingen annan i familjen som tycker om så jag får allt för mig själv - Haha!

Vit choklad med polkagris, det är en chokladkaka som jag skulle köpa alla dagar i veckan - Hallå Marabou?

Här händer det saker!

"Mamma! Mamma! Någon har rört lappen!"

I morse såg Alexander att lappen han lämnat vid dörren till en Tomtenisse hade flyttat på sig. Så jag sa åt honom att titta om han fått något svar. Han öppnade lappen och hans ögon blev stora när han såg att det var små fotspår på lappen och att det stod med liten yttepyttetext: "Tack". Om ni bara visste hur mycket han älskar det här och hur spännande han tycker att det är!


0

Brev till en tomtenisse

Idag när Alexander kom hem från skolan satte han sig tillsammans med Timja och började skriva ett brev. Han bad mig efter en stund att hjälpa honom att skriva det han sa och det gjorde jag såklart. Efteråt så ritade han en liten bild, han hjälpte Timja att rita lite och sen skrev han under med sitt namn.

Han har lagt brevet vid ytterdörren, så om det kommer någon liten tomtenisse letar efter en plats att bo på så kommer de att se brevet. Förhoppningsvis så är det ju någon som väljer att flytta in här och Alexander väntar med spänning på att få svar på sitt brev. Nu har äventyret småstartat och jag ser nog fram emot detta lika mycket som Alexander gör. Mest för att jag älskar att se hur spännande han tycker att detta är, den där glimten i hans ögon är guld värd.


0

Ett 24 dagarsäventyr!

Idag började jag morgonen med att berätta för Alexander om att jag sett på internet att i år så är det väldigt många tomtenissar som letar efter någonstans att bo under december månad eftersom väldigt många reser bort och nissarna trivs inte i ett tomt hus. Jag sa att när han kommer hem så ska vi skriva en lapp och sätta vid dörren i hallen så om det kommer någon tomtenisse och kikar in så ser den att den är välkommen att bo här under december. Detta är del ett i ett äventyr som jag planerar för Alexander, det kommer att bli väldigt spännande för honom eftersom på morgonen den sista november så flyttar någon in, Alexander kommer att få en mystisk lapp och sen de kommande 24 dagarna blir det uppdrag och annat som slutar i en slags "final" på julafton.

Jag tror verkligen att det är bra för Alexander att få något att fokusera på, ett äventyr som han kanske kommer att minnas när han blir stor och le åt. Det krävs en hel del planering för att få detta att bli som jag tänkt men om det funkar så kommer det att bli riktigt häftigt. Jag kommer att uppdatera om detta varje dag i en egen kategori här i bloggen. Hoppas att ni kommer tycka det är lite kul att läsa om.

Jag hoppas att ni alla haft en bra helg och att ni får en bra start på veckan!
Ta hand om er!


0