Maltezerkladdkaka

Jag ville göra något med min påse Maltezer som jag köpte i affären och istället för att trycka i mig hela själv så gjorde jag en kladdkaka till hela familjen. Jag tycker att det är bäst att göra den och sen låta den stå kanske över natten innan man skär i den och äter den. När man tar ut den ur ugnen så är det varm och väldigt rinnig men låter du den stå över natten och tar det till förmiddagsfikat så är den perfekt.

Maltezerkladdkaka.
200 gr smör
4 ägg
1 dl farinsocker
4 dl socker
2½ tsk vaniljsocker
3 dl mjöl
1½ dl kakao
2 krm salt
1 påse med Maltezer (175 gr)

Värm ugnen till 175°C.
Smält smöret, blanda alla ingredienser utom Maltesern och smöret.
Krossa Maltesern, funkar att slå på påsen med en brödkavel.
Häll Maltesern tillsammans med smöret ner i smeten och rör om.
Smöra och bröa en springform, gärna ca 24 cm i diameter.
Häll smeten i springformen och ställ ganska långt ner i ugnen.
Grädda i ca 25-30 minuter.
Låt den gärna svalna ganska länge innan du äter den.
Den blir mycket godare dagen efter och är mycket bättre i konsistensen.
Pudra med florsocker över kladdkakan.
Servera gärna med vispad grädde och jordgubbar.
Njut!