Dag Fyra - Egypten

Fredagen var det ganska molnigt och var ungefär 19 grader i genomsnitt under dagen. Vi var ganska mätta på att bada i vattenparken så vi valde att åka med bussen till Makadi för att titta i butikerna där. En man som ägde en klädbutik gav Timja en sjal och en huvudbonad så hon sprang runt och var så stolt över sina nya saker. Vi köpte en röd fin tunika till Timja och t-shirts till Liam. Alexander ville inte ha något där men valde en slags leksak i en annan butik lite senare. Andreas hittade en schackbräde som han ville ha och han började pruta galet mycket på saker. Han lyckades ju men jag hade aldrig vågat pruta så mycket som han gjorde.

De flesta är trevliga och förstår när man säger nej men det fanns en man som tjatade och vägrade låta oss vara, han dök upp vart vi än var och följde efter oss till andra butiker. Vi tittade in i hans butik eftersom han sa att han hade allt vi kunde tänka oss men det var en mörk liten butik med massa saker som luktade konstigt och det fanns inget vi ville ha. Så vi fick säga nej för tjugonde gången och sen stänga av öronen och gå.

Vi hittade en skoaffär och Liam fick ett par skor som han önskat sig ganska länge, jag och Andreas köpte varsitt par skor i den butiken senare på dagen och jag är väldigt nöjd med de jag köpte. Vi tog bussen tillbaka till hotellet efter det och lilla Timja sov sig igenom hela lunchen så vi åt på poolområdets matställe när hon vaknat istället. Efter det så badade vi igen och sen var det dags för middag - Haha, känns som att vi åt hela tiden när vi var där och det kanske vi gjorde eftersom vågen visade ännu mer plus när jag kom hem men det var verkligen supergott!

Efter middagen så tog vi bussen till Makadi igen och tittade in i en liten butik som låg lite mer avsides och mannen som ägde den butiken blev så glad så han gav oss massa presenter. Timja fick en liten elefant eftersom hon snart skulle fylla år och jag köpte en jättevacker blå katt som han sålde. Jag bryr mig inte så mycket om äktheten i sakerna, den var fin och jag gillade den så jag köpte den. Andreas prutade så vi behövde ju inte alls betala mycket för sakerna heller.

Vi åkte tillbaka till hotellet, Timja var med på knattedisco och dansade som om hon aldrig gjort annat. Sen såg vi kvällsshowen innan vi lade oss. Denna gången var det afrikanska akrobater och dansare som bjöd på showen. Jag hade svårt att somna eftersom jag var väldigt taggad inför lördagens delfinsafari.