Mina tankar om Paris

Vill ni läsa det dåliga eller det bra först? Jag börjar med det som var dåligt så avslutar vi med det som var bra, blir ju ett trevligare avslut på inlägget. Jag tänkte att jag ska skriva så som jag tyckte och kände om Paris, det behöver absolut inte vara så för alla och vi hade kanske lite otur med vissa saker men det var såhär det var för mig.

Gatorna var överfyllda med sopor, det låg berg med skräp nästan överallt och det stank. Detta var inte på någon liten bakgata någonstans, det var överallt oavsett "status" på området. Mellan dessa sopberg så låg familjer på madrasser och det gjorde så ont i mig att se alla dessa barn som satt med smutsiga fötter och tomma blickar överallt. Jag såg en kvinna som satt och ammade sin lilla bebis, jag såg en annan som försökte skydda sina två barn från regnet och jag såg barn som sov direkt på gatan utan minsta skydd. Detta såg man även i området vid Moulin Rouge och det är verkligen inget område där jag tycker att barn ska vistas. Jag förstår inte heller hur turisterna tänker när de tar med sina barn till den här platsen, eller ja, när de tar med sina barn in i dessa sexbutiker som är där.

I de områden där det var många sushiställen så stank det rutten fisk så det tårades i ögonen och varenda människa i Paris verkar röka så man blir en passiv rökare när man går runt på stadens trånga gator - Haha! Man får akta sig för det är ingen som flyttar på sig heller, bränner du dig på någons cigarett så är det ditt egna fel tydligen. Jag har inget emot rökare men när det är trångt, varmt och alla röker så blir det lite jobbigt. Jag vaknade på morgonen och det kändes som när man varit på fest kvällen innan och rökt upp ett paket på väldigt kort tid. Folk kör verkligen som idioter i Paris och man såg ofta olyckor. De som kör bil eller MC väntar inte på att du ska ta dig helt över gatan, blir det grönt för dem så kör de även om det fortfarande är grönt för dig som går.

Jag tycker ändå att Paris är intressant på väldigt många sätt. Jag älskar verkligen alla fina byggnader som finns överallt! Min absoluta favorit var Notre Dame. Det kändes riktigt maffigt att få stå där och bara vara en liten stund. Det är en enorm byggnad och väldigt många fina detaljer. Vi gick aldrig in men det räckte gott och väl med att stå utanför. Samma med Eiffeltornet, det räckte för mig med att bara stå där en stund. Jag får en så himla lugnande känsla av dessa platser, trots alla försäljare som rycker i en och alla turister som trängs. På något vis så kunde jag koppla bort det och bara njuta av platserna när vi väl stod där. Jag är så himlans glad över att vi hann med att se så mycket som vi gjorde och även om mina fötter fortfarande hatar mig så är jag tacksam över att fått göra den här resan. En ny upplevelse, ett äventyr, en helg då jag och Andreas fick vara bara vi.

Vi bodde på Lyrics Hotel och jag tyckte väldigt mycket om de hotellet. Det enda som jag tyckte var jobbigt var toaletten. Vi hade ju toalett och dusch på rummet men det var bara glasväggar så det fanns inget privat med att gå på toa. Mitten av glasväggarna var ju frostade men inte längst ner eller längst upp och jag kände mig inte alls bekväm med att gå på toa när det var så. Hotellfrukosten var underbar! Det fanns så mycket gott att välja på och jag åt mig alldeles för mätt varje morgon. Sängen var superbekväm och personalen var jättetrevlig. Jag åkte ju till Paris och trodde att alla kommer vara superotrevliga eftersom jag inte kan franska. Det är ju det alla sagt till mig, pratar man engelska så blir de otrevliga. Alla som jobbar i butikerna är trevliga, hjälpsamma och även om det var någon som inte kunde engelska så försökte de så gott de kunde. Inte en enda gång upplevde jag att någon var otrevlig, det var faktiskt en enorm lättnad.

Vi hittade ett litet matställe som heter Crêperie D'Opéra och de hade verkligen god mat, ganska billigt också. Andreas åt kebabtallrik och var väldigt nöjd med deras pommes, vilket inte är vanligt eftersom han är så himla kräsen. Jag åt crêpes med nutella och jordgubbar - Det var så himla gott! Jag är egentligen inte så förtjust i nutella men den här kombinationen var riktigt god. Jag ska försöka mig på att göra detta hemma så jag kan bjuda ungarna på det någon dag. Andra favoriter som jag åt var ju fransk nougat, macarones och äppelpaj. Vi testade Mc Donalds också, som sagt är min sambo kräsen, det var riktigt smidigt med de där maskinerna de hade som man beställer via. Det blir ju ganska dyrt ändå allting när det är euro men gott var det.

Skulle jag vilja åka till Paris igen? Nej, det skulle jag inte. Jag skulle inte vilja ta med mina barn dit och jag skulle inte välja att åka dit igen nästa gång jag vill hitta på något speciellt med min sambo. Är Paris romantikens stad? Nja, kanske det men för mig var det inte mer romantiskt än t ex Budapest. Eller ja, jag skulle nog våga påstå att för mig var Budapest mycket mer romantiskt än Paris. Dessutom är Budapest väldigt mycket billigare än Paris, det blev en väldigt dyr helg i Paris och för samma summa hade vi klarat oss långt över en vecka i Budapest. Paris är intressant en gång känns det som och jag har inte förälskat mig i staden.