Rabarberpaj

Det är så himla härligt att vi har en trädgård där det växer rabarber. Man kan göra så himla mycket gott med rabarber och jag älskar verkligen smaken. Våran rabarber här hemma har på bara nån vecka blivit enorm och igår gjorde jag en rabarberpaj. Den blev jättegod och nu tänkte jag att jag ska dela med mig av hur jag gjorde den.

Rabarberpaj.
100 gr smör
2 dl mjöl
3 dl havregryn
½ dl socker

Fyllningen:
2 stora eller 4 små rabarber som du skalar och skivar
1 dl socker
2 msk Maizena
2 tsk vaniljsocker
Vaniljsås

Värm ugnen till 180°C. Ta en pajform och smörj den.
Ta en bunke och tärna ner smöret i den, tillsätt mjöl, havregryn och socker. Blanda ihop detta till en smuldeg.
Ta en ny bunke och blanda rabarbern med socker, Maizena och vaniljsocker. Lägg sedan rabarberröran i pajformen.
Strö smuldegen över rabarberröran och ställ in pajen i ugnen, ca 20 minuter.
Låt den svalna under bakduk och ät den gärna tillsammans med vaniljsås eller vaniljglass - Mums!