Veganska bananplättar

Jag hade några bananer som sjöng på sista versen men inga ägg hemma så jag funderade på hur jag skulle kunna göra bananplättar även om vi led av äggbrist. Så jag testade mig fram med det jag hade här hemma och resultatet blev verkligen bra, Timja åt två innan hon blev mätt och Alexander åt åtta stycken - Succé!

Veganska Bananplättar.
(Ca 15 små)
4 dl fibergryn
2 mogna bananer
2 dl osötad mandelmjölk
Lite salt

Mixa grynen i en bunke så de blir mindre gryniga.
Häll i mandelmjölken och ta lite salt sen mixar du ihop det med grynen.
Skär bananen i bitar och mixa ihop med resten av smeten.
Klicka ut små plättar i stekpannan och stek på medelvärme tills de fått lite färg och blivit fasta.
Jag stekte i kokosolja och det blev extra gott tyckte Alexander.

Servera med t ex lönnsirap, sylt eller varför inte smält choklad? Kvarg, färska bär, keso eller jordnötssmör funkar också. Det finns så otroligt många olika varianter du kan köra, använd fantasin - Njut!

#1 - saraabrahamsson

Jag hann aldrig smaka eftersom barnen slukade allihop 😂🙈 men det är ju ett bra betyg!!

#2 - jossanasplund

Det där ser väldigt gott ut 😊