Spökbakelser - Enkla!

Till halloweenkalaset som vi hade i lördags så gjorde jag spökbakelser. Jag gjorde väldigt enkla och fuskade lite för att spara tid. Är man trebarnsmamma med ett kaos hemma så vill man gärna att saker ska gå fort.

Jag tog två rulltårtor, två paket med extra vit marsipan och chokladsås. Sen skar jag upp rulltårtorna i lagom tjocka skivor och la på bakplåtspapper. Efter det vispade jag grädde, vaniljpulver, lite socker och röd karamellfärg tills grädden var lagom fast. Jag la en klick grädde på varje rulltårtsbit och sen började jag med marsipanen. Det bästa för att kavla marsipanen utan problem var att tejpa fast plastfolie på bänken och sen runt kaveln. Efter det så var det bara att kavla ut marsipanen så tunt som möjligt. Jag skar lagom stora bitar som jag sen la över grädden och rulltårtan så det skulle se ut som små spöken, sen avslutade jag med att kleta på chokladsås och till ögonen satte jag små chokladkulor.

Det krävs liksom inget recept för detta, det är bara rulltårtor, grädde, marsipan och chokladsås som behövs egentligen. Sen gör man ju som man vill med karamellfärg, ögon och om man vill ha grädden lite extra söt. Det tog inte lång tid alls att göra dessa och de blev godkända av de som smakade på dem här hemma.