Har jag märkt någon skillnad?

För några veckor sedan så bläddrade jag igenom en tidning om hälsa som jag fått hem, jag tror det var Topp Hälsa. I den tidningen fanns det reklam för något som heter KSM-66. När jag läste om allt som den gör så hörde jag av mig till min mamma för att fråga henne vad hon tror och vad hon tycker eftersom hon är duktig på att kolla upp saker. Jag bestämde mig för att testa, jag har testat det mesta men inget har ju gjort något jättestort för mig så att testa en till grej spelar ju ingen roll. Efter bara någon dag hade jag en egen burk KSM-66 i brevlådan eftersom min snälla mamma beställde dessa till mig och nu har jag tagit dem i ca två veckor.

Stress: Skapar oro. Försämrar sömnen. Sänker kaloriförbrukningen. Ökar inlagringen av fett. Bryter ner muskler. Minskar mängden könshormon. Dessutom blir vi trötta och ofokuserade.

KSM-66: Motverkar stress.

Förstår ni nu varför jag ville testa?

Jag vet att det inte ger effekt direkt och att man får vänta minst 2-4 veckor innan det börjar och sen förstärks det över tiden men jag måste säga att jag redan känner mig mycket lugnare på något vis, mer trygg i mig själv liksom. Jag är inte lika orolig och stressad längre. Förut så orkade jag inte mycket alls och tyckte att det mesta lät otroligt jobbigt men nu orkar jag mycket mer och jag gör mycket mer än jag gjorde tidigare. Jag vill inte bara ligga kvar i sängen och gömma mig för världen, jag går ur sängen med ett leende på läpparna och ser fram emot att göra saker som jag inte ens orkade tänka på förut. Att leva med depression gör så att det t.o.m blir jobbigt att tvätta håret men nu tänker jag inte ens på det, det är en så enkelt grej och inte alls en utmaning som det varit innan.

Detta är inget sponsrat inlägg och det är inget reklaminlägg. Jag tänkte bara att jag skulle tipsa er om något som faktiskt gjort skillnad för mig och som kanske skulle kunna hjälpa någon mer där ute som mår dåligt på grund av stress. Man kan beställa KSM-66 från t ex lifebutiken.se och om ni vill läsa mer om KSM-66 så kan man göra det via deras egna hemsida ksm66.se. Jag tänker fortsätta med dessa och sen uppdatera igen om två veckor för att se om det hänt något mer tills dess.

Har du testat KSM-66 eller känner någon som har det? Vad tyckte du/den?

När det krånglar lite för mycket..

Jag gillar Nouw för det mesta men det känns som att senaste tiden har det krånglat väldigt mycket. Det har hänt mer än en gång att jag loggar in för att blogga och när jag trycker på att jag ska skriva ett nytt inlägg så skickas jag tillbaka till startsidan och det går inte att blogga. Detta gör så att jag tappar suget, blir irriterad och sen blir det inget blogginlägg eftersom jag inte kan plus tappar lusten. Jag har sett via en grupp på Facebook att flera andra har samma problem och jag hoppas verkligen att det löser sig snart. Jag gillar utseendet här på Nouw och vill inte gärna behöva krångla med att byta portal ännu en gång.

Vad har hänt i livet senaste tiden då? Jo, jag har jobbat och försökt få ihop vardagen så gott det går. Jag har funderat mycket på vad jag vill göra med livet och framtiden, jag kommer fram till olika saker varje dag och även om jag känner mig supermotiverad till att ta steget framåt så står jag och stampar eftersom jag inte vet riktigt vad jag vill ändå. Jag söker jobb varje dag och så fort jag ser att det kommer ut något nytt eller hör att någon söker folk så hör jag av mig. Jag vet att jag oftast inte få svar men då visar jag ändå att jag finns och en vacker dag kanske jag t.o.m får fast anställning och kan slappna av lite.

Idag är det äntligen fredag igen och även om det är grått ute så hoppas jag på en riktigt fin och bra dag. Jag ska sätta mig och planera nästa vecka nu innan Timja vaknar och sen ska vi äta en god frukost tillsammans. Pojkarna ska vara hemma denna helg och jag ser fram emot vårt efterlängtade fredagsmys.
Ta hand om er och ha en bra dag!

Timjas två favorittröjor just nu.

När man ser resultat

Detta inlägg är ett samarbete med Svenskt Kosttillskott.

Som ni vet så har jag haft problem med vikten ganska länge, att väga 117 kg är verkligen ingen bra vikt till mina 167 cm och även om jag har blivit av med ca 40 kg så har jag en bra bit kvar. Jag är inte ute efter att bli supersmal, jag vill bara bli starkare och mer hälsosam. Jag vill vara en pigg mamma och orka leka med mina barn utan att ligga som en blöt pöl och flåsa på golvet efter fem minuter. Jag vill kunna följa med tonåringen på hans joggingturer när han tränar inför fotbollen. Jag vill kunna jaga min dotter och busa med henne tills hon blir trött. Jag vill vara aktiv och klara av vardagen utan att jag måste vila eller får ont i mina knän efter bara några få minuter. Jag gör detta för det fysiska men även för det psykiska. Jag har stått still alldeles för länge eller ja, jag har suttit still alldeles för länge.

Jag tar bilder en gång i månaden, jag mäter mig och ibland tar jag vikten för att kunna jämföra och se om jag gör rätt eller om jag behöver ändra på något. Jag är ju ingen expert på kost och hälsa men jag gör det som känns rätt för mig och hittills har det funkat bra. Jag började med något nytt för ca en månad sedan när det gäller träningen och jag ser tydliga resultat på min mage. Jag vet att huden alltid kommer att vara som den är men styrkan under och formen har verkligen ändrats mycket på väldigt kort tid. Jag tycker själv att det är helt otroligt att jag faktiskt blivit av med 26 cm sedan jag mätte mig i januari. Det är inte ofta jag är stolt över mig själv men ibland så.

Jag har alltså blivit av med 26 cm runt magen och jag har gått ner 40 kg. Så för att fira dessa framsteg lite extra så klickade jag hem ett par byxor från Better Bodies som jag längtat efter så himlans länge men inte köpt tidigare eftersom jag ville spara dem tills jag nådde mitt delmål som var att gå ner 40 kg vilket jag nu har gjort. När jag når nästa delmål som är femtio minus så ska jag köpa hem en tröja från Better Bodies hos Svenskt Kosttillskott för att ge mig själv en extra belöning. Jag som varit en XXL och XL väldigt länge bestämde mig för att köpa byxorna i storleken medium nu och de satt verkligen perfekt. Jag älskar att byxorna är höga i midjan eftersom jag gärna vill ha det så eftersom min mage får bättre stöd. Jag tog färgen Dark Camo eftersom jag tyckte att den färgen är snyggast och de var t.o.m snyggare i verkligheten.

Nu är det dags för mig att köra dagens kettlebellpass och sen ska jag städa undan i köket. Jag vill tacka för allt stöd jag fått via mitt instagramkonto @livetpastigen där jag fokuserar på hälsan och jag är så glad att jag nått över femhundra följare där. Det är kul med lite extra motivation och nu blir jag extra peppad på att fortsätta denna resa.
Ha en bra dag och ta hand om er!

Härliga måndag!

Det har verkligen varit en härlig helg med solsken och trädgårdsarbete. Jag har tömt planteringslådorna som står på baksidan, köpt ny jord och fyllt på dem igen. Jag har planterat rädisor, blomkål, pumpa, spenat, sallad och dill. Jag har krattat hela framsidan eftersom det låg gamla löv, gammalt dött gräs, fallna äpplen och annat skräp där som inte släppte igenom det nya gröna gräset som kommer nu på våren. Jag har grävt bort buskarna som växte intill husväggen och sågat ner träden som stal all sol vid verandan.

Det är en hel del kvar att göra men jag ser redan nu enorm skillnad på trädgården och ser verkligen fram emot det färdiga resultatet. Jag tror inte att det blir perfekt i år men till nästa år så kommer detta årets arbete verkligen att visa sig. Jag vet inte om jag tog några bilder på hur det såg ut före men om jag hittar det någonstans så ska jag visa er före och efter så får ni själva se vilken stor skillnad det är.

Jag ska köpa sjösten, plåthink och ännu mer blomjord. Har en plan för något som jag vill göra och jag hoppas det blir lika bra i verkligheten som jag tänkt mig. Nästa helg ska jag försöka ta mig iväg för att köpa blommor som jag ska plantera på de tomma platser som blev efter jag tog bort alla buskar.

Idag är det ganska grått ute och enligt vädret ska det börja spöregna snart. Jag har en del som ska fixas inne i huset också så jag ska sätta igång med det strax. Det känns som att det alltid är något som ska göras. Jag ska få hem ganska många tavlor som ska upp på väggarna, så nu ska jag fixa inför det och sen ska jag ta tag i tvätten.
Hoppas att ni alla får en riktigt bra måndag!
Ta hand om er!

Söndagslista

Det bästa denna vecka:
- Jag har hunnit med väldigt mycket i trädgården och nu har jag äntligen fått ordning på allt som skulle planteras.

Det sämsta denna vecka:
- Jag fick bara ihop en enda jobbdag och det känns inte alls så kul.

Har jag varit glad denna vecka?
- Absolut.

Har jag varit arg denna vecka?
- Nej, inte som jag kan komma på just nu.

Har jag varit ledsen denna vecka?
- Ja, eller mer nedstämd faktiskt.

Nästa vecka ser jag fram emot:
- Att benhinneinflammationen som jag åkt på ska försvinna så jag kan sätta igång att gå lite mer igen. Jag väntar på paket också som jag verkligen ser fram emot att få, hoppas det hinner komma under veckan nu.

Denna söndag:
- Jag har fixat i trädgården, varit i Karlskoga och handlat blomjord, umgåtts med ungarna och sprungit i trappor.

Morgondagens planer:
- Förhoppningsvis får jag jobb men annars tar jag min vanliga lediga måndag tillsammans med Timja.

Jag vet att jag inte bloggar så mycket just nu men det är för att jag har mycket som händer i livet som är ganska tufft och personligt. Då vill jag inte blogga eftersom jag inte vill skriva något som jag kommer att ångra senare. Det kommer att ordna sig med allting och då kommer det komma igång lite bättre här igen sen.
Nu ska jag kasta mig i säng eftersom klockan hunnit bli ganska mycket.
Ta hand om er!