Vi besökte Tallinn

Detta inlägg är ett samarbete med Tallink Silja.

Jag tänkte att jag ska berätta lite mer för er om familjekryssningen som vi var på under påskhelgen. Jag har ju berättat om själva båtresan men jag tänkte att jag skulle berätta för er vad vi hittade på när vi kom fram till Tallinn. När vi gått av båten så tog vi en kort promenad på några minuter till Tallink Spa & Conference Hotel eftersom vi hade valt ett besök på Aqua Spa som tillval när vi bokade kryssningen. Timja älskade verkligen att bada i barnpoolen, hon plaskade och skrattade högt. Pojkarna tyckte det var kul att man kunde simma både utomhus och inomhus fast man hela tiden var i samma pool och jag tyckte supermycket om deras bastuavdelning som fanns där. Det fanns flera olika rum med olika sorters bastu och jag har aldrig testat ångbastu förut men det är absolut något jag vill göra igen. Hela Aqua Spa var verkligen vackert! Jag önskar att jag kunnat ta bilder där inne men jag ville respektera de andra som var där och badade, ni kan kolla via Tallinks hemsida för där finns det bilder som visar hur det ser ut.

Efter vårt besök på Aqua Spa så tog vi en tur på stan. Det fanns mycket att se och det fanns shopping för alla smaker. Vi tog oss till Nautica som är ett stort shoppingcentrum med flera olika butiker och efter en stund där gick vi runt i staden och tittade. Vi såg en vacker katedral som enligt min karta i mobilen hette Püha Siimeoni Ja Anna Katedraal och flera andra vackra byggnader. Det var en ganska grå dag men det fanns en hel del färgglada byggnader och massa konst att titta på. Jag gillade staden och tyckte väldigt mycket om att gå runt där. Vi hann med att se och uppleva en hel del innan det var dags att gå tillbaka till båten igen. När vi åkte hemåt så pratade vi mycket om det vi sett och gjort, barnen var trötta men på ett bra sätt och jag kände att dessa 40 timmar som kryssningen var bjöd på väldigt mycket.

Jag hade ju aldrig varit på kryssning innan men efter denna resa är jag helt säker på att jag kommer att åka iväg snart igen. Det var verkligen perfekt som en liten minisemester för hela familjen och det kostade inte alls mycket. Nästa gång kanske man ska testa på att åka till Riga eller Helsingfors, jag är taggad på att uppleva nya platser och kryssning är ju verkligen ett roligt och enkelt sätt att göra detta på.

#1 - Anna

Jag ska boka kryssning till mig och pojkvännen snart så det här gav mig en hel del inspo och tips 😍👍🏻

#2 - saraabrahamsson

Härligt! Hoppas ni får det jättetrevligt ☺️