"Varför blev du så tjock?"

Jag fick frågan "Varför blev du så tjock från första början?" och svaret på den är att jag har ökat väldigt mycket när jag är gravid. Första gången jag var gravid så ökade jag tjugo kilo. Det var något som jag lätt blev av med plus lite till. Jag vägde 57 kilo när jag blev gravid igen men den gången ökade jag upp till 107 kilo. Det är en ökning på femtio kilo och det var inte alls lika lätt att gå ner men jag lyckades efter många om och men. Jag tänkte att jag gick upp såpass mycket andra gången eftersom jag mådde extremt dåligt under den graviditeten, både psykiskt och fysiskt.

Jag blev gravid igen 2015. Jag vägde 58 kilo men ökade till 117 kilo, det är 59 kilos skillnad på nio månader, fast det går inte riktigt att förklara varför det blev så extremt mycket. Jag hade foglossning och det gjorde såpass ont så jag knappt kunde röra mig så låg väldigt mycket i soffan, hela min kropp svullnade upp av vätska och jag hade knappt matlust. Men att öka så mycket, det är inte normalt och absolut inte hälsosamt. Jag blev kollad för både graviditetsdiabetes och de trodde att jag hade havandeskapsförgiftning men hade inget av det. Hittills har jag gått ner 40 kilo och jag vill gärna ner 10 till så är jag nöjd sen. Självklart har min kropp tagit extremt mycket stryk av detta med att gå upp och ner i vikt såhär men nu blir det ju inga fler barn och jag tänker aldrig mer låta mig gå upp i vikt sådär. Jag mår inte bra av det och jag vill ju må bra. Alla vill ju må bra, eller hur?

Det är -17 här men som tur är så blåser det inte lika mycket som det gjorde igår. Jag ska snart väcka Timja och sen ska vi äta frukost innan det är dags för alla måsten.
Jag hoppas att ni får en bra dag och att ni inte fryser ihjäl.
Ta hand om er!