Chokladtårta med nutellakräm

Alexander fyllde år för två dagar sedan och igår hade han ett litet kalas för familjen. Han hade bestämt vad jag skulle baka och en chokladtårta med nutella var högst upp på hans önskelista. Man behöver inte alltid krångla till det med sockerpasta som ingen ändå äter och konstiga kreationer som man knappt vet vart man ska skära för att inte allt ska ramla ihop. Så en enkel chokladtårta med nutellakräm och strössel dög mycket väl och blev väldigt uppskattad.

 

Chokladtårta med Nutellakräm.

Tårtbotten:

3 ägg

3 dl socker

75 gr smör

1 ½ dl mjölk

4 dl mjöl

3 tsk bakpulver

5 msk kakao

Nutellakrämen:

3 dl vispgrädde

1 dl nutella

 

Värm ugnen till 175°C och börja med tårtbotten.

Vispa ägg och socker så det blir ganska poröst.

Smält smöret, lyft bort kastrullen från plattan och blanda ner mjölken.

Vispa ner smörblandningen i äggblandningen.

Ta en ny bunke och blanda mjölet, bakpulvret och kakaon.

Vispa sedan ner mjölblandningen i äggblandningen.

Häll smeten i en smord och ströbröad springform.

Grädda ca 40 minuter i ugnen.

När tårtbotten är klar så måste den svalna helt under en bakduk innan du gör nästa steg.

När du gör nutellakrämen så vispar du grädden tills den blir ganska fast.

Rör sedan ner nutellan i grädden försiktigt med en sked.

Dela tårtbotten så du får två skivor och smeta ut nutellakrämen över botten.

Lägg på locket och smeta nutellakrämen över hela tårtan.

 

Dekorera som du känner för, vi tog strössel och täckte hela tårtan med det.

Denna blev riktigt god och man kan ha den i kylskåpet över natten utan att den blir torr.