Halloweenkalas

Igår var det dags för Halloweenkalas och det blev verkligen lyckat! Glada barn och fullt ös! Jag tänkte att jag skulle visa er bilder och berätta lite mer om vad jag har gjort under bilderna, är ju lättare än att ni ska läsa och bläddra fram och tillbaks för att se.

Tyvärr hann jag aldrig ta någon bild på giftbålen som jag gjorde. Men den blev riktigt häftig. Jag använde sockerdricka och fanta citron, sen skar jag bitar av kiwi som jag hade i. Dagen innan kalaset fryste jag ner vatten med grön karamellfärg i plasthandskar, det blev en rolig grej att ha gröna ishänder i bålen.

I sandlådan utanför ytterdörren möttes gästerna av en grav. Jag ställde upp en gravsten och grävde upp sand i en avlång hög så det skulle se ut som en grav. Jag la skelettdelar vid graven lite senare för att få lite extra effekt. Vid trappan så fanns det ormar som hälsade gästerna välkomna.

Jag gjorde spökbakelser. Jag tog en rulltårta och skar den i fyra cm tjocka bitar som jag la på bakplåtspapper, sen vispade jag grädde med röd karamellfärg och la en klick på varje rulltårtsbit. Efter det som kavlade jag marsipan så tunt som möjligt och skar i lagom stora bitar som jag la över rulltårtan och grädden. Sen kletade jag på lite chokladsås som skulle föreställa ögon och mun. Jag avslutade med att trycka fast två chokladkulor som ögon. Jag ska visa er steg för steg med bilder senare.

Jag gjorde cupcakes, jag kommer att dela med mig av receptet till dessa godingar lite senare. Jag valde att toppa alla cupcakes med frosting och med en klump sockervadd, sen stack jag ner en dekoration i varje. Ett tips till er som vill testa detta: Vänta så länge som möjligt med sockervadden, den smälter ner och blir inte alls lika fin efter en stund. Det är lika gott men inte lika fint.

Jag tog fram chokladpudding som jag strödde krossade oreos över, efteråt ställde jag en godispumpa på varje så det skulle se ut som de växte upp ur jorden.

På kalasbordet som fanns på övervåningen där vi hade spökdisco hade vi dukat upp till äckelfest! Vi bjöd på jordiga popcorn (popcorn som jag strödde krossade oreos över), spökbajs (minimarshmallows), fladdermuslortar (chokladpuffar), sårskorpor (sönderklippta remmar), häxvårtor (kolabönor), trollsnorbusar (gröna smågodisar) och sen vampyrtänder, giftsvampar, döda grodor, döskallar och halloweenpumpor. Det låg massa småspöken på bordet också, dessa var klubbor som jag gömt i en servett och sedan knutit ett band runt. Det fanns spindelnät lite överallt med spindlar i och lamporna vi ställt på bordet blev väldigt uppskattade av barnen.

På väggen fanns ett stort spindelnät med en stor spindel och när det var dags att börja spökdiscot så satte vi igång en discolampa som lyste upp rummet i olika färger. Vi hade hängt upp flera olika dekorationer i taket, blåst ballonger och fixat med lite spökeffekter. Det blev verkligen lyckat och jag är så glad att jag hann klart med allt i tid.

#1 - hammarstromma

☺️🌸💕

#2 - HannahOster

men åååh va coolt

#3 - Frumårts

Så himla fint du har gjort 😍👻

#4 - saraabrahamsson

Tack fina du 🙈🎃💕

#5 - saraabrahamsson

Tack snälla ☺️

#6 - saraabrahamsson

☺️💕