Julafton i Egypten

Vi vaknade ganska tidigt och även om vi sagt att vi inte skulle ge några julklappar så fick jag ett par örhängen av Andreas som han köpt i Sverige redan och en glasdelfin som symboliserade delfinerna som jag sett under lördagens båttur. Vi åt frukost och sen badade barnen medans vi vuxna valde att sola istället.

Klockan två så samlades alla i receptionen eftersom tomten skulle komma och dela ut julklappar till alla barn som bodde på hotellet. Alla fick varsin trumpet och ni kan ju gissa hur det lät när alla barnen satte igång att blåsa i dessa inne i receptionen - Jösses! Efteråt så åkte alla med buss till Makadi för att titta på julparaden som skulle vara där. Vi gick runt en stund och Timja somnade medans vi väntade. Jag förstår dock inte hur hon kunde somna eftersom de hade högtalare överallt som spelade dånande julmusik. Jag har nog hört alla versioner av "Last christmas" som går att höra efter julafton i Egypten, haha! 

Vi tittade på julparaden och sen försökte vi ta oss till bussen för att åka till hotellet men det var väldigt mycket folk så vi fick vänta. När vi väntade så såg vi hur Mimmi Pigg kom och gick längs gatan, Timja älskar Mimmi så när hon såg det började hon skrika av glädje och sprang ifrån oss rakt mot Mimmi. Att Mimmi hade väldigt manliga händer, manlig röst och bar på ett glas med alkohol i brydde sig Timja inte alls om, hon var så överlycklig så man riktigt såg hur hon sken.

När vi kom tillbaka till hotellet så gjorde vi oss klara för julmiddagen. Vi hade bokat ett bord och såg verkligen fram emot kvällen. Innan vi fick gå in i den nybyggda salen, som de hållit på med sedan vi kom till hotellet, så fick vi varsin drink. Vi blev visade till vårt bord och sen satte vi oss. Efter en halvtimme så kom det en kille som nästan var irriterad för att vi inte gått och hämtat mat i matsalen där vi annars åt men vi hade inte förstått det någon av oss eftersom ingen sagt något. Så vi gick och hämtade mat men det fanns inte alls lika mycket att välja på som de andra dagarna. 

Det var mycket mer smårätter i småglas eller i små skedar men ingen varm mat alls. Bakelser, tårtor och chokladskulpturer svämmade de dock över av. Men det var kaos! Så många människor på en gång och alla trängdes och höll på. Jag var inte så hungrig så jag tog bara några smårätter och sen några kakor. Vi åt och sen gick tillbaka till rummet eftersom Timja behövde byta blöja och det var ju inte mer än sådär. Efteråt kändes det som att vi lika gärna kunde ätit på vår vanliga plats eftersom det enda som var skillnaden var att vi satt i ett upp-piffat rum.

När vi kom tillbaka till vårt rum så låg det en ask med en stor chokladtomte i på sängen, Timja tyckte att vi skulle släppa ut den.