Glad Påsk - Nu drar vi!

Jag sitter här med frukosten och tänkte att jag slänger in ett inlägg. Jag kommer inte att kunna blogga via datorn närmaste dagarna men kommer att ha mobilen med mig. Jag hoppas att ni kan stå ut med mobilbloggsinlägg eftersom jag tycker att det är bättre än inget.

Timja blev mycket bättre igår och vi kände att vi tar oss iväg idag. Jag ska alldeles strax väcka barnen, se till att de äter frukost och sen åker vi. Jag har bunkrat upp med åksjuketabletter, badkläderna är packade och kaninvakten är informerad. Nu håller vi tummarna för att det blir en riktigt trevlig resa och att jag inte kommer må som jag gjorde på båten i Egypten - Uff!

Nej, nu är det dags att skynda på lite. Jag hoppas att ni alla får en riktigt fin påsk!
Ta hand om er!

Kvällen slutade på barnkliniken

Gårdagen blev väldigt dramatisk. Jag satt med pojkarna i köket och spelade ett familjefrågespel och Timja satt bredvid på en stol med några kort som hon pysslade med. Sen började hon gnälla så jag tog henne i min famn, då blev hon lugn och spelandet fortsatte. Efter en stund blev Timja väldigt tung och sen började hon skaka. Då kände jag att hennes ben var jättekalla och fötterna såg nästan grå ut. Samtidigt som jag virade en filt runt henne så ringde jag 1177, jag kom fram ganska snabbt och berättade hur det låg till.

Hon i telefonen frågade vilken temp Timja har så jag testade och då visade det 38,2, jag förklarade vidare och då bad hon i telefonen att jag skulle väcka Timja. Det var inte det lättaste, hon reagerade ju men hon ville inte vakna. Då tog jag tempen igen och det visade över 40. Då sa hon i telefonen att jag måste lägga på för att ringa ambulans eftersom jag inte kunde väcka henne på ett sånt sätt som hon tyckte var bra.

Vi åkte in till akuten i Karlskoga. Timja fick ett plastband runt sin lilla handled men sina uppgifter på och sen fick vi gå in i ett rum. Under hela den tiden som vi var där så sov Timja mer eller mindre hela tiden, hon som annars är väldigt nyfiken och vill se allt. Innan vi skulle lämna akuten för att åka vidare till barnkliniken i Örebro hade Timja 40,2 i temp, så de gav henne en alvedon och en piggelin. Den där piggelinen släppte hon inte på hela resan till Örebro, hon var knappt vaken men hon slickade i sig den där glassen.

I Örebro fick vi sitta en stund och vänta vid akuten innan vi kom iväg till själva barnavdelningen. Sen kom vi in i ett rum och två sköterskor undersökte Timja som en förberedelse innan vi skulle träffa doktorn. Efter undersökningen var det som att Timja blev helt förändrad, hon började sjunga högt, ville springa runt och busade. Så jag gick till en av sköterskorna och frågade vad hon tyckte att vi skulle göra. Hon sa att vi var prioriterade eftersom de hade reagerat på att Timja andas alldeles för fort så vi var nästa patient på tur. Så vi väntade.

Vi blev visade till ett rum och en doktor kom in, tittade lite på Timja och sa att ett blodprov skulle göras innan vi åker hem. Medans vi väntade fick Timja titta på Stadens hjältar som en sköterska satte igång på datorn i rummet. Hon satt som fastklistrad under den tiden vilket var skönt eftersom hon försökt riva hela sjukhuset innan. Det blev ett stick i fingret, lite mer väntan och sen fick vi åka hem.

Jag är otroligt tacksam och glad för att det gick bra igår. Att se Timja sådär var verkligen ingen trevlig upplevelse. Hon sover än och när hon vaknar blir det massa mys tillsammans med bröderna. Jag behöver dessutom tänka igenom om vi ska åka på kryssningen imorgon eller om vi helt enkelt ska låta bli nu när det blev såhär igår. Vi får se hur det blir med allting.
Nu är det dags för frukost.
Ta hand om er!

Mystiska Magiker

Detta inlägg är ett samarbete med Spelexperten.

Jag tycker att det är väldigt viktigt att mina barn inte sitter fängslade framför en skärm hela dagarna och vi har ju en timme om dagen som regel. Ska man ha mer tid så får man helt enkelt göra något som att t ex gå ut på en promenad eller städa sitt rum. Något annat som vi gör här hemma för att minska på skärmtiden är att spela olika familjespel. Det är så otroligt mysigt att sitta tillsammans hela familjen och spela spel tillsammans tycker jag.

Ett spel som vi fått hem i samarbete med Spelexperten är Mystiska Magiker och det har vi spelat ganska mycket de senaste dagarna. Det är ett roligt spel där man får tänka och klura en hel del. Det är ett väldigt enkelt spel att förstå och det går ut på att man ska ta reda på vilken magiker som motspelaren har valt. Avslöjar man den mystiska magikern så vinner man den och den spelare som har kvar magiker på handen när de andra fått slut på sina har vunnit.

Alexander säger att spelet får fyra av fem tärningar i betyg och jag måste nog hålla med. Det är ett spel som verkligen blivit en favorit här hemma och det tar ca 30-40 minuter att spela vilket jag tycker är alldeles lagom. Det står på spelet att det är från nio år och jag håller med, jag rekommenderar spelet till barnfamiljer med lite äldre barn eftersom det är mycket tänk och fokus som gäller.

Vill du också minska på skärmtiden och ha trevliga spelkvällar tillsammans med familjen? Då tycker jag att du ska ta en titt hos Spelexperten. Där finns det hundratals sällskapsspel och något för alla smaker.

Nuär han hemma igen!

Timja är sjuk. Jag vet inte riktigt om jag ska våga hoppas på att hon blir frisk innan lördagen eller om jag måste boka om allting. Vi ska ju på kryssning men jag vill inte åka med sjuka barn och jag vill inte avboka försent heller. Nej, vi får helt enkelt hålla alla tummarna och hoppas på det bästa. I värsta fall så får vi stanna hemma och ta det en annan gång. Men nej, nu ska jag tänka positivt och jag hoppas verkligen att vi kommer iväg, det vore så kul för pojkarna och jag skulle väldigt gärna vilja se Tallinn. Jag hoppas att det blir fint väder när vi är där, roligare att fotografera byggnader och se saker om det inte ösregnar.

Alexander kom hem från Molkom igår och det var jättemysigt att få hem honom igen efter så många dagar borta. Vi hade spelkväll och sen la vi oss ganska tidigt eftersom vi alla var ganska slut efter dagen. Jag har faktiskt inte märkt av någon skillnad under dagen igår med det där paketet jag köpte, men idag har jag varit som en speedad ekorre hela dagen. Om det beror på det härliga vårvädret eller på allt koffein jag får i mig via paketet vet jag inte, det lär ju märkas framöver.

Nu vaknade Timja igen så får gå och pyssla om henne.
Ta hand om er!

Jag gillar att testa nya saker!

Jag gillar att testa saker, speciellt saker som har med hälsan att göra. När jag fick höra talas om C9 och Forever Living så var jag självklart tvungen att testa på det också eftersom jag vill ha min egna åsikt och inte lyssna på alla andras. (Jag fick ett väldigt bra resultat av C9 och jag tycker väldigt mycket om Forever Livings produkter men det är inte det som jag tänkte skriva om i detta inlägg.) Jag vill testa saker, jag vill se om det gör något otroligt för mig och jag vill ha min egna åsikt innan jag kritiserar eller hyllar något. Så när jag googlade runt lite och hittade en hemsida som säljer väldigt mycket inom sånt som ska göra dig starkare, göra dig smalare och ge dig ökat välmående så tänkte jag att här ska testas.

Jag köpte hem ett paket som ska vara fettförbrännande och som ska räcka i ungefär fyra veckor vid daglig användning. Så jag tänkte att jag ska köra på detta i fyra veckor och sen får vi se om jag fick något resultat eller om jag helt enkelt inte märkte någon skillnad alls. Jag har vägt mig och mätt mig nu på morgonen för att verkligen kunna hålla koll och om fyra veckor se vilken skillnad (eller inte) detta gjort för mig.

Detta är inget samarbete utan detta är något jag gör helt själv för att jag är nyfiken och helt enkelt inte kan kontrollera mig själv ibland. Köpfingern borde kapas av vissa gånger men detta ska bli intressant. Paketet innehåller ett fettförbrännande proteinpulver, CLA, Bodyfat burner, Omega-3 och en shaker. Dessa produkter ska alltså hjälpa mig att tona upp kroppen och känna mig mer energisk samtidigt som jag bibehåller muskelmassan. Let's try this!