Let's talk about nisch.

Många gånger när jag hör folk prata om sociala medier och bloggandet så pratar de om något som kallas för nisch. En nisch är ungefär samma sak som en fördjupning inom ett ämne eller område så att "nischa sin blogg" betyder alltså att man fokuserar på ett eller flera liknande ämnen. Det finns ju träningsbloggar, modebloggar, föräldrabloggar, matbloggar osv alla dessa har ju sin egna nisch.

Jag själv har haft svårt för att sätta mig i ett speciellt fack och hitta min egna nisch eftersom jag känner mig som en enda röra av allting. Jag är en mamma, som försöker gå ner i vikt men som bakar och skriver en hel del om psykisk ohälsa. Jag vet inte om jag skulle kalla mig för en föräldrablogg eftersom de stora fokuset inte ligger på just mig som förälder och mina barn. Dessutom har jag bestämt mig för att inte de ska vara med på samma sätt som de varit förut längre. Träningsblogg är jag absolut inte heller eftersom jag knappt skriver om träningen alls. Modeblogg är det sista jag skulle kalla min blogg och matblogg är jag bara några gånger i månaden när jag delar med mig av goda recept och försöker verka duktigare än vad jag är. Diska är ju supertråkigt och det blir en hel del disk när man bakar, haha, ni skulle se mitt kök efter varje bakning.

Vad tycker jag om att göra? Vad är jag bra på? Två frågor som jag nu ska sätta mig ner och klura lite på. Det är dags att tänka ut vad jag vill med bloggen. Vill jag ha min äggröra eller vill jag ha något mer än så? Ja, vi får se vad detta leder till. Har du en blogg och skulle du säga att du har någon speciell nisch?

#1 - biabia

skulle kalla din blogg ”personlig” 🙂 precis såna bloggar jag älskar att läsa! jag är också spretig men kallar det föräldrablogg för fokus ligger iaf mest på barnen och hur jag tänker kring allt sånt. fast jag är nog väldigt personlig med. jag har ingen aning vart jag skulle passa bäst faktiskt.

#2 - viktorhognas

Har också funderat vad jag har för nisch emellanåt! Men jag vill lyfta fram min sjukdom mer och mer, att det ska uppmärksammas!

#3 - annabrange

Jag har också funderat på det här. Jag skriver om min utmattningsdepression, lite inredning och lite om familjen. Kram

#4 - Tresmultron

Alltså jag förstår grejen med att nischa sina sociala medier och jag har själv funderat en del på det... men jag kan ändå tycka att det blir lite tråkigt och opersonligt när man fokuserar helt på en grej. Själv är mina sociala medier en hel skopa lördagsgodis, mix av sött, salt och syrligt och så får det nog fortsätta vara. Mina sociala medier skildrar ändå mitt liv och det är en väldans mix av allt 😅