Mystiska Magiker

Detta inlägg är ett samarbete med Spelexperten.

Jag tycker att det är väldigt viktigt att mina barn inte sitter fängslade framför en skärm hela dagarna och vi har ju en timme om dagen som regel. Ska man ha mer tid så får man helt enkelt göra något som att t ex gå ut på en promenad eller städa sitt rum. Något annat som vi gör här hemma för att minska på skärmtiden är att spela olika familjespel. Det är så otroligt mysigt att sitta tillsammans hela familjen och spela spel tillsammans tycker jag.

Ett spel som vi fått hem i samarbete med Spelexperten är Mystiska Magiker och det har vi spelat ganska mycket de senaste dagarna. Det är ett roligt spel där man får tänka och klura en hel del. Det är ett väldigt enkelt spel att förstå och det går ut på att man ska ta reda på vilken magiker som motspelaren har valt. Avslöjar man den mystiska magikern så vinner man den och den spelare som har kvar magiker på handen när de andra fått slut på sina har vunnit.

Alexander säger att spelet får fyra av fem tärningar i betyg och jag måste nog hålla med. Det är ett spel som verkligen blivit en favorit här hemma och det tar ca 30-40 minuter att spela vilket jag tycker är alldeles lagom. Det står på spelet att det är från nio år och jag håller med, jag rekommenderar spelet till barnfamiljer med lite äldre barn eftersom det är mycket tänk och fokus som gäller.

Vill du också minska på skärmtiden och ha trevliga spelkvällar tillsammans med familjen? Då tycker jag att du ska ta en titt hos Spelexperten. Där finns det hundratals sällskapsspel och något för alla smaker.