Bara för att jag...

Jag märker hur det blir svårare och svårare för andra att acceptera saker som andra gör eftersom de själva aldrig skulle göra samma sak. Man kan helt enkelt inte acceptera att vi alla är olika och oftast slutar det med hetsiga debatter i någon skum facebookgrupp eller så kastar man skit på varandra i sociala medier eftersom det är så man gör numera istället för att ta det ansikte mot ansikte. Om jag skulle bryta kontakten med alla som inte gör som jag gör eller tänker exakt som jag tänker så skulle jag vara ännu mer ensam än vad jag är idag.

1. Bara för att jag aldrig skulle välja att åka till t ex Kolmårdens djurpark och stötta deras verksamhet så betyder inte det att jag hatar alla andra som väljer att åka dit.

2. Bara för att jag själv valt att inte dricka komjölk längre eftersom det känns väldigt fel för mig så betyder det inte att jag tycker att alla andra som dricker komjölk är vidriga.

3. Bara för att jag aldrig skulle åka till t ex Thailand eftersom det finns mycket som jag inte gillar med landet så betyder det inte att jag tänker blockera varje människa jag känner som väljer att åka dit.

4. Bara för att du väljer att leva sockerfritt och inte ger dina barn godis så betyder inte det att jag tycker att du är dum i huvudet eftersom jag själv väljer att ge mina barn lördagsgodis.

Folk måste förstå att bara för att jag gör vissa val och känner på ett visst sätt så betyder inte det att jag kommer att hata och avsky alla andra som tycker på ett helt annat sätt. Vi är alla olika, vi gör olika val och vi upplever saker olika. Jag måste få vara den jag är och du måste få vara den du är. Rösta på vilket parti du känner för, res till länder du vill besöka, ät kött eller va vegan osv osv - Det är ditt val och ditt liv. Så länge som det känns bra för dig och det känns rätt för dig så kör på. Om vi nu bara lever en gång så borde vi se till att vi lever detta enda liv på vårt egna lilla vis. Jag hoppas ni förstår vad jag försöker få fram med detta inlägg.

Ta hand om er, nu ska jag se på film och sen sova.