Header

Kladdkakemuffins är väldigt lätta att göra. Det är Andreas favoriter så jag har fått göra dem ganska ofta och nu när Alexander fyllde år så ville han att jag skulle göra dessa till honom. Ibland så får de vara som de är men annars brukar jag strö lite florsocker över, de är riktigt goda ihop med t ex hallon eller jordgubbar och för den som gillar grädde så gör en klick vispad grädde stor skillnad. Denna gång gjorde jag så de blev lite mer i Alexanders smak så jag dekorerade med massa minimallows.

Kladdkakemuffins.
(Ca 12 stycken)
100 gr smör
2 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
½ tsk bakpulver
2 dl mjöl

Värm ugnen till 200°C. Ställ upp muffinsformar på en plåt.
Smält smöret i en kastrull.
Vispa, med elvisp, äggen och sockret till en fluffig smet.
Tillsätt vaniljsocker, salt, kakao, bakpulver och vispa ihop det.
Tillsätt mjölet och det smälta smöret, vispa ihop det snabbt till en jämn smet.
Fördela smeten i muffinsformarna och ställ i ugnen ca 10 minuter.
När du tagit ut dem ur ugnen så låter du dem svalna under en handduk så blir de inte hårda.

Likes

Comments